A special message for my friend

​Некада давно Кхидр, учитељ Мојсије, позвао човечанство са упозорењем. На одређени датум, рекао је он, све воде у свету која није била посебно скривају, би исчезла. Би онда бити обновљен, са различитим водом, што би диск људи луди.

Само један човек слушао значење овог савета. Он прикупља воду и отишао на сигурном месту, где га чувају, и чекао воду да промени свој карактер.

На именовао дана потока престали да раде, бунари је сува, и човек који је слушао, видећи ово дешава, отишао у своју повуку и пио свој сачувано воде.

Када је видио, из његовог обезбеђења, водопада поново почиње да тече, овај човек сишао међу осталим синова људских. Он је пронашао да су размишљања и причају на потпуно другачији начин од пре, а ипак нису имали сећање на оно што се догодило, нити да је био упозорен. Када је покушао да разговара са њима, схватио је да су мислили да је луд, а они су показали непријатељство или саосећање, а не разумевање.

У почетку, он је попио ни један од нових воде, али се вратио у своју скривања, да се ослоне на своје залихе, сваки дан. Коначно, међутим, он је донео одлуку да пије нове количине воде јер није могао сносити самоћу живота, понашања и размишљања на другачији начин од свих осталих. Он је пио нове количине воде, и постао као и сви остали. Онда је заборавио све о својој продавници посебних воде, а његови другови су почели да гледају на њега као лудак који је неким чудом враћена на здрав разум.

Advertisements